Tarjás croissant

697 Ft

Vékony tarja szeletek friss croissantban zöldségekkel

Leírás

Tarjás croissant – az igazi ízek kedvelőinek

Vékony tarja szeletek zöldségekkel kívül finom ropogós, belül pille könnyű vajas croissantban. Az igazi ízek kedvelőinek!

Ajánljuk céges vagy üzleti reggelikre, tréningek, előadások szüneteire, vendégváró svédasztalokra, baráti összejövetelekre.

Croissantjainkat rendelheted még füstölt csirkével, szalámival, kolbásszal, angolszalonnával, de akár pulykasonkával is.

Manapság már itthon is annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény.

A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy először Bécsben készítettek, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került, aki odavolt ezért a bécsi különlegességért. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült.

Készülhet üresen, édesen, vagy mint a Borka Szendvics kínálatában sós töltelékekkel is. Kóstold meg mindet, nem fogsz csalódni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük